Perjantai-illan treenit Jonnan kanssa - onneksi ei ne perinteiset kymmenestä kahteentoista vaan ihan ihmisten aikoihin.

Ehdin Jonnaa odotellessani jo kertaalleen ottaa Renan 'esiin', mutta kun kontaktia ei tuntunut syntyvän pelkällä suullisella virittelyllä, tyrkkäsin sen takaisin autoon, ja otin Rantin tilalle hetkeksi. Uudestaan esille otettaessa Renalta löytyikin jo ihan toisella tapaa yhteistyöhalua ja -kykyä pelkällä puheella ja kehonkielellä.

Istu-maahan-istu -asennonvaihdoissa alkoi olla ongelmia siinä, että Rena putoili maahan ennen käskyä. Palkkasin jonkun aikaa myös istumisessa pysymisestä ja jätin maahanmenot palkkaamatta, mikä auttoikin ongelman korjaamisessa.

Kierrokset nousivat kavereiden tultua paikalle sen verran, että seuraamisasento siirtyi liikaa eteen. Tästä syystä epäonnistuneen vasemmalle käännöksen korjaaminen pienillä pakotteilla sai seuraamispaikan kohdalleen ja seuraava vasemmalle käännös oli aivan loistava.

Noutokapulaa heiteltiin muutaman kerran hetsauksen kanssa niin, että laskin koiran kapulan perään ennen kuin se oli pysähtynyt. Kapula saaliina on sen verran ihana, että on vaikea keksiä sille jotan parempaa vaihtariksi. Sain kuitenkin Renan joka heitolla pudottamaan kapulan, ennen kuin pureskelu ehti alkaa eli ote pysyi vauhdissa vakaana. Rena lähtee kyllä aivan luontevasti laukkaamaan kapula suussa minun luokseni, joten mitään lällälälläämullasonkinkapulajasullaei -leikkejä ei tarvitse harrastaa. Kapulan luovutus on siis työn alla ihan erikseen.

Ranti on vähän huonossa kunnossa, joten sen 'treenit' olivat lähinnä hetken mukavaa puuhastelua ja makkaran syöntiä.