On uskomatonta miten vaikeaa on saada treenaamisesta uudestaan otetta, kun on luvan kanssa saanut hetken laiskotella. Nakkipaketti oli kuitenkin menossa vanhaksi ja koska ruuan haaskaus on syntiä ;-) niin pakkohan se oli viimein tehdä jotain.

Käveltiin kartanolle ja otin pari kierrosta molempien kanssa. Renan kanssa piti saada kasaan uusi suunnitelma, kun tähtäimessä olleet kokeet jäävät nyt käymättä. Jäävät liikkeet ovat muodostuneet aika pahaksi kompastuskiveksi, joten ajattelin tarttua härkää sarvista ja tehdä istumisen valmiiksi. Sitten palaan seisomiseen (vaihdan ehkä käskyn?) ja huolehdin siitä, että Rena oppii erottamaan kaikki käskyt. Siis liikkeestä istumista.

Liike tuntui löytyvän aika pienellä kaivamisella - ja sitten taas tuli yllättäen hieno seisominen väliin (jota ei viimeeksi ole 'seiso' -käskyllä onnistuttu tekemään). Nyt pitää miettiä, miten tämä rakennetaan varmaksi niin, ettei Renan tarvitse arpoa asentoja. Tarttis taas päältä katsojaa avuksi (Joonnnnaaaaaaaa-aa!!!!!!). Kohta on otsa ruvella jos itsekseni jatkan.

Kaukkarit (i-m-i) on edistyneet, mutta perusjumppaa tarvitaan vielä. Jos otan välimatkaa heti aluksi, Rena pompaa eteenpäin, eli täytyy ensin muistella oikea suoritus, ennen kuin erkanen koirasta. On tullut tätäkin harjoiteltua vähemmän kuin kenenkään muun kanssa koskaan. Poikia piti hanskata aina agilitytreeneissä, joten ne jumppasivat eteenistumisia, sivulletuloja ja kaukkareita odotusajat, mutta kun Renaa ei tartte hanskata eikä me olla taas käyty ryhmätreeneissäkään...

Ranti harjoitteli vasemmalle käännöksiä, joissa sen takapää liikkuu aika huonosti. Sitten testasin takapalkan opettamista. Hyvinhän tuo muisti, että nakkia oli selän takana; alkoi toisella kerralla kiertyä kaukkareissa poikittain - yllättävää ;-). Ranti ei ole kaukkareissa hissistä kuullutkaan. Se tuntuu toimivan vietereillä ja seisomaan nousemisissa se singahtaa aina jonkinmoisen matkan johonkin suuntaa - eteen, taakse tai sivulle, eniten sivulle. Muutenkin puutteet on yleensä enemmän tarkkuudessa kuin innossa. Rena on eka koira, jolla saa käyttää tasaisesti sekä kaasu-, että jarrupoljinta, pojilla kului lähinnä vaan jarru  :-)