Kiireinen viikko päättyi kiireiseen vapaapäivään perjantaina. Toimitin iltapäivällä asioita kaupungilla, jonka jälkeen vein koirat hoitoon Hölsölle ja jatkoin matkaa kohti Turkua poimien matkaseuraa matkan varrelta. Lauantaiaamuna olimme seitsemältä Älvsjömässanin porteilla ja astuimme Maailmanvoittajanäyttelyn areenalle.

Airisten arvostelu alkoi 8:30. Koiria oli ilmoitettu kisaan 97 mutta 'vain' 79 saapui arvosteltavaksi. Keskityin koirien katselemiseen ja kuvaamiseen, joten harmittavan vähän tuli käytettyä tilaisuutta sosiaaliseen kanssakäymiseen. Kuvaamiselle olisi ollut eduksi, jos olisi voinut käydä tekemässä ensin 'koevedokset'. Nyt piti arpoa käyttääkö salamaa vai ottaako riskin, että kuvat ovat tärähtäneitä tai liikkeen takia suttuisia. Päädyin käyttämään salamaa, joten värit ovat kuvissa mitä sattuu, mutta sinne päin kuitenkin.

Kehässä esitettiin paljon kauniita koiria. Olen oppinut näkemään monen tyyppisiä airiksia, joten pystyn näkemään kauneuttakin monen tyyppisissä koirissa. Tuomari oli perusteellinen, kohteli koiria kauniisti ja teki showsta arvoisensa. Kauheasti en ollut eri mieltä arvosteluistakaan, mutta joidenkin koirien kohdalla en ihan allekirjoittanut tuomarin ratkaisua, mutta sehän kuuluu asiaan. Kaiken kaikkiaan oiken miellyttävä päivä ja mielyttävä näyttely. ROP-narttu, Joval Angel's Kiss on kaunis, mutta ei ollut tässä porukassa ihan niin suvereeni, kuin mitä kolme peräkkäistä ROPpia antaa ymmärtää, upeita narttuja oli useampi. Ehkäpä sen kohdalla ratkaisee hallituin kokonaisuus: kaunis, upeasti trimmattu ja viimeisen päälle hienosti esiintymään koulutettu koira.

Uroksien parhaaksi valittiin joka näyttelyssä (terrierierkkari ke, airiserkkari to ja MV la) eri uros ja ymmärsin kyllä siltä osin kaikkia tuomareita. WW-08 on No Doubt of Malton, vaikuttava uros upeassa kunnossa. Sillä oli erityisen vaikuttava lihaskunto. Hienoa, että saksalaiset sentään pystyvät kouluttamaan ja kilpailuttamaan koiriaan ilman, että niiden tarvitsee olla anorektisen laihoja ( VPG2 ja IPO3 viime vuoden lopulla). Sen verran on No Doubt joutunut tekemään myönnytystä urheilulle, että kinnerkarvat olivat jääneet treenikentille - eipä tuo estänyt saamasta WW-titteliä ;-). Myös käyttöluokan uros oli upeassa kunnossa (VPG2 huhtikuussa).

Sunnuntaina tehtiin ostoksia ja ehdin pariin otteeseen toko-kehän laidallekin. Kun seuraavan kerran tulee tilaisuus seurata MM/EM-tason tokokoetta, niin täytyy kyllä varata siihen kokonainen päivä! Vaikka kilpailu onkin lähestulkoon bordercollieiden välinen, niin onhan ne koiria nekin ;-) ja korien työskentelyä on aina ilo katsoa - varsinkin tällä tasolla! Muutaman koiran verran meni aikaa sopeutua tuomareiden arvosteluskaalaan, mutta sitten se lakkasi hirvittämästä - silmä harjaantui etsimään niitä virheitä. Kisan parhaat pääsi kolmen sadan pisteen tuntumaan, joten skaalan tulikin olla tiukka. Kunpa olisikin osunut katsomaan jonkun huippukoiran suoritusta - on täytynyt olla aika hulppeeta menoa!

Takaisin Turussa olimme puoli kahdeksalta maanantai-aamuna, takana kolme huonosti nukuttua yötä. Alkaa ikä ilmeisesti vaivata, kun ei osaa reissussa nukkua... Oli ihanaa hakea hoidosta kaksi iloista ja tyytyväistä koiraa, joilla ei ollut kiire mihinkään, kun jäin portille jutustelemaan Jukan kanssa. Lähtivätpähän vain nuohoamaan puskan alusia, painimaan ja juoksemaan peräkanaa ympäri pihaa. Juoksevia koiriakin on kiva katsella :-) Hoitajat olivat jälleen yhtä tyytyväisiä hoidettaviinsa kuin hoidettavat hoitajiinsa. Kilttejä ja kuuliaisia koiria, jotka pitävät koppinsa siistinä, syövät hyvin, ulkoilevat kiltisti, eivät rähjää(!) ohi kulkiessaan toisille hoidokeille ja ovat iloisia ja tyytyväisiä. Onni on hoitopaikka, johon sää jättää ja josta saa hakea levollisin mielin tyytyväiset koirat!

Rena on kotiuduttuaan osoittanut hienoisia merkkejä kovakorvaisuudesta. On pitänyt vähän muisuttaa neidille, ettei se ihan vielä eurooppaa omista, vaikka vietti viikonlopun kuningattarena. Sen verran väsyttävää oli koirienkin viikonlopun vietto, että alkuvikko ollaan kaikki enimmäkseen levätty ja yritetty toipua viikonlopun rasituksista.