Viime viikolla siirryttiin jo makupaloissakin lisäaineettomaan ja terveelliseen vaihtoehtoon - kokkailin itse koirille maksaherkkuja. Tai ehkä voisi mieluummin sanoa, että leivoin. Ohjeen olen löytänyt joskus jostain, mutta sitä, kenelle siitä kuuluisi krediitit, en tiedä. Rena ja Ranti antavat kuitenkin viisi tassunkuvaa, joten tässä ohje kaikille kiinnostuneille:

8-9 kananmunaa

800 g jauhettua maksaa

4-5 dl ohrajauhoja

Vatkaa munat vaahdoksi, sekoita joukkoon maksa ja jauhot. Levitä seos uunipellille ja paista 175 asteessa noin tunti. Pistele paistoksen pinta haarukalla n 20 minuutin paiston jälkeen, jottei pinta ala kupruilemaan. Levyn jäähdyttyä, leikkaa se liuskoiksi ja pakasta sopivina annoksina. Sulavat nopeasti, eivät juurikaan murene ja veitsellä leikaten liuskoista saa hyvinkin pieniä siistejä makupaloja. Ja koirat ovat hulluina niihin!

Tällä hetkellä minun koirani ovat hulluina mihin tahansa ruokaan, mutta tuntuivat nuo kelpaavan muillekin...

Tiineydessä päästiin perjantaina uuteen vaiheeseen, sillä ensimmäistä kertaa aikoihin, Rena tuli hakemaan 'tassusta pitelemistä' - liekö pentujen liikkeet alkaneet tuntua? Se kyhjötti melkein koko illan kainalossani, mutta halailukiintiö taisi tulla hetkeksi täyteen, koska sen jälkeen on taas riittäneet normaalit rapsuttelut.

Voi myös olla, että Rena on mielestään saanut tarpeeksi 'rapsuttelua', kun trimmasin sen eilen. Hellämielisenä en hennonnut pitää sitä pöydällä tuntia kauempaa kerrallaan, mutta valmista tuli silti, koska koko koiran läpikäyntiin meni vain kaksi tuntia! (Rantin trimmaamiseen pitääkin sitten varata viikko...) Selkä lähti miltei kaljuksi, kun Renalla ei juurikaan ollut pohjavillaa, mutta muuten tuli aika tasaista jälkeä.

Tänään tehtiin sitten kiertoajelu Lohjalle. Ensin käytiin Millolassa Mantaa moikkaamassa ja pienellä metsälenkillä. Sitten haettiin pentulaatikko lainaan Virkkalasta. Kahdeksas tiineysvikko on käynnistynyt mainiosti.

1891851.jpg

Vähän karvaa, paljon mahaa

1891857.jpg

Ranti

1891855.jpg

Toiveikasta taskun tuijotusta