No laitetaan nukkumaan, tietysti! Olin aivan unohtanut tämän totuuden, mutta todennäköisesti muistan sen tänä iltana, kun kuuntelin aamuviiden ja kuuden välillä toistuvia vinyyliankan kiljahduksia...
 
Pennut pitävät minut täystyöllistettynä (työnantajan lisäksi!). Viime viikon aikataulu sekosi täysin, kun jouduin yhtenä päivänä viemään Renan lääkäriin, toisena viemään auton huoltoon ja kolmantena hakemaan sen sieltä. Perjantaina huomasin, että lehdet ovat lukematta ja muitakin vähemmän tärkeitä tehtäviä tekemättä ja univelkaakin mukavasti. Viikonloppunakin pennunkatsojia riitti joka päivälle perjantaista sunnuntaihin, joten pientä kiirettä piti silloinkin. Nukkumaan sentään ehdin ja leikkimään pentujen kanssa. Onneksi Erja-nanny on ehtinyt viikolla hoitamaan leikityshommia. Kuvien ottaminenkin jäi viime viikolla lähes kokonaan Erjan vastuulle.
 
Rena joutui siis piipahtamaan jälleen lääkärissä. Kaksi antibioottikuuria ja mahdottomat määrät vahvaa ruokaa olivat ilmeisesti liikaa Renan jo kertaalleen tulehtuneelle suolistolle ja raju ripuli yllätti tiistaina. (Ja kuka olikaa siivoamassa - Erja! ;-)). Onneksi tauti saatiin nopeasti hallintaan, ja pennut pysyivät kunnossa - niitä ei todellakaan vaivaa mikään!
 
Sitä mukaa kuin pentujen hampaat ovat kasvaneet, on Renan imetysinto laantunut. Pennut saavat vain jälkiruokaryyppyjä pystybaarista, kun Rena korjaa pennuilta jääneet ruuat parempaan talteen. Maitoa tarjoillaan ilmeisesti vain silloin, kun pakotus on kovempaa kuin pentujen hampaiden pistelyt... Hyvin nuo tuntuvat silti kasvavan ja nukkuvat leikki- ja ruokailutuokioiden välissä tyytyväisinä mahat killillään. Kakatkin ovat hyviä - myös Renasta ;-)
 
Pennut ovat päässeet taas laajentamaan maailmaansa eteisen ja keittiön puolelle, tosin vain leikkituokioiden ajaksi. Toistaiseksi "ulkomaailmassa" on vain juoksenneltu, syöty ja tutkittu paikkoja sekä tietysti kiipeilty syliin. Paini- ja saalisleikit leikitään pentuhuoneessa. Siellä vaanitaan, hyökätään, kiskotaan ja "tapetaan" raivokkaasti. Mutta vain hetken kerrallaan. Tuokion touhuamisen jälkeen natiaiset kömpivät kaikkiin mahdollisiin koloihin nukkumaan - elleivät sitten simahda keskelle lattiaa.
 
1997382.jpg