Pennut ovat tänään 18 päivää vanhoja ja viimeisinkin tyttö availee silmiään. Kuulokin pelaa jo, joten pennut reagoivat myös ihmisiin laatikon reunalla, eivätkä vain emon hajuun. Pentulaatikossa alkaa olla jo ahdasta, joten sisustin makkaria uudelleen, jotta kaikki on valmista tutkimusmatkailijoiden invaasioon.

Otin luukun pois pentulaatikon kulkuaukon edestä. Pennut olivat hereillä ja seurailivat mielenkiinnolla touhujani, mutta pyrkyä laatikosta ulos syntyi vasta, kun Rena tuli paikalle. Eipä aikaakaan, kun ensimmäiset uskalikot mätkähtelivät alas ja hakeutuivat Renan tisseille. Renan asettauduttua makaamaan, nostin loputkin pennut "piknikille" laatikon ulkopuolelle. Syöttö keskeytyi siihen, kun osa pennuista alkoi itsenäisesti kakkaamaan ja Renalle tuli kiire siivoushommiin. Laatikon ulkopuolella oli paremmin tilaa myös puhdistustoimiin, mutta kaikki pennut siivottuaan Rena siirtyi laatikkoon sen näköisenä, että pennut olisi nyt paras palauttaa kotiin.

Annoin pentujen hetken harjoitella kävelemistä ja uuteen ympäristöön tutustumista ennen kuin nostin ne takaisin laatikkoon. Rena imetti hetken istuallaan ja poistui sitten laatikosta tarkastamaan, ettei yhtään pentua ollut jäänyt ulkopuolelle. Ilmeisen helpottuneena siitä, että vapaushömpötys oli ohi ja pennut olivat jälleen turvassa laatikossa, Rena poistui keittiön puolelle.

1971184.jpg

Täältä tullaan, maailma!