Nyt on myös "Pate" löytänyt itselleen kodin. Jännityksellä jään odottamaan, mikä sen nimeksi tulee. Sälli muuttaa omaan kotiinsa ensi perjantaina ja "Pate" sitä seuraavana, joten ihan heti ei radikaalia muutosta päivärytmiimme tule.

Päivitän kotisivut heti, kun olen riittävän kauan oman koneen äärellä.

Lunta on toistaiseksi rittänyt. Eilisen illan ja viime yön aikana oli satanut lunta lisää kai 10 senttiä. Sälli katseli tilannetta aamulla ovelta - ja päätti pissata sisään... Uudella yrittämällä sain molemmat pennut pihalle asti, mutta räystään yli roikkuvat lumimassat näyttivät sen verran uhkaavilta, että isojen koirien ulkoiltua piss.. anteeksi pikkupojat pääsivät mukaani etupihalle lumitöihin.

Poikaset olivat yllättävän väsyneitä tänä aamuna. Lieko syy siinä, että omien riehumisten jälkeen ne osallistuivat eilen illalla vielä Rantin ja Renan riehujaisiin pihalla. Rena oli aivan hepulissa ja sinkoili pitkin pihaa niin pitkälle (ei siis kovin pitkälle) kuin pääsi. Sällikin innostui isojen mukana hangessa riekkumiseen, vaikka muuten onkin sitä mieltä, että tassukarvoihin tarttuva lumi on YÖK. Ällistyttävän hyvin isot kaiken riekkumisen keskellä osaavat väistellä jaloissaan pyöriviä pentuja vaikka hurjalta välillä näyttikin...

On muuten uskomatonta, miten paljon uutta lunta voi airiksen jalkakarvoihin tarttua: Tämä aamu oli pahin, kun kahlasimme aamulenkin auraamattomilla teillä ja poluilla. Rantin jalat olivat nyrkin kokoisten lumipallojen peitossa ja Renakin kuljetti melkoisen määrän lunta mukanaan. Onneksi lattioilla ei ole muutenkaan mattoja pentujen vuoksi, joten riittää, kun yritän irroitella isoimmat lumipaakut ulko-ovella ja puolen tunnin kuluttua hiihtelen lattiaräsyn kanssa. Sisään kulkeutuvan lumen suhteen helpottaa, kun lämpötila nousee plussan puolelle mutta pysyisi vaan kura vielä vähän aikaa poissa!