Nimittäin tämä, että päivitykset viivästyy. Kun tämän blogin ensisijainen tarkoitus kuitenkin on toimia treenipäiväkirjana, niin yritän muistella myös edellisen viikon treenit, jotta tulee ylöskirjattua...

Treenaamassa oli taas monen kokoisia koiria, joten kun tein rataharjoituksen ensimmäisenä, niin pääsin uudestaan radalle viimeisenä, kun ei joka välissä viitsitty rimojen korkeuksia vaihdella. Odotellessa pystyi treenaamaan rengast ja takaakiertoharjoituksa yhdellä esteellä. Harjoiteltiin tietysti myös tokotemppuja, ettei vallan pitkästytty.

Rataharjoituksessa oli mukana A, keinu, putki, kepit, puomi ja niitä hyppyjä tietysti. Renan kanssa hiottiin käännöksiä tiukemmiksi. Kepeille vienti oli niin vaikea, ettei sitä sujuvaksi olisi meidän eväillä saatu millään, joten tyydyin siihen, että päästiin jotenkin jatkamaan matkaa... Keppien alkupään tasossa oli muutaman metrin päässä hyppy, joka tuli suorittaa takaakiertona ja siitä takaisinpäin keppien alkuun. Eli jos koira ei osannut yli 90 asteen avokulmaa, niin se piti kääntä 180 astetta, viedä keppien alun ohi (putki edessä) ja kääntää taas 180 astetta (noin periaatteessa) kepeille. Käveluvauhtia nenästä vieden?? No, ei annettu häiritä.

Keinu suoritettiin radan osanan kai kolmeen kertaan. Ensimmäisellä kerralla Rena suoritti sen todella räväkästi, mutta hallitusti ja kehuinkin sen sen mukaisesti. Seuraavat kerrat olivatkin sitten jo rauhallisempia ja viimeisellä kerralla Rena jopa hieman hidasteli. Se hauskasti aina välillä unohtaa miten inhoittava keinu on. Kun keinu sitten pamahtaa reippaasti alas, muisti alkaa palailla... Ehkä tähänkin tulee vielä joskus se tasainen varmuus.

Lopuksi tehtiin ihan hauska harjoitus. Kutsuttiin koira kahden esteen yli, käännettiin 90 astetta oikealle (koiran kulkusuunnassa) suoraan putkeen, kutsuttiin takaisinpäin yhden esteen yli ja ohjattiin ensimmäisen putken kanssa samansuuntaiseen putkeen. Putket olivat siis "rinnakkain", se yksi hyppy keskellä. Tarkoitus oli itse liikkua mahdollisimman vähän. Elii ihan perusharjoitus, mutta niitä me nyt tarvitaankin. Ja hyvinhän se meni -Rena suoritti suorat putket tosi varmasti.