Viime viikon torstain agilitytreeneissä Renalla ei ollut huolia eikä murheita vaan se eteni radalla iloisesti. Vuorossa oli ratatreeni, joten odotteluaikaa tuli, mutta hyödynsin sen tällä kertaa tokotemppujen jumppaamiseen.

Radan ansakohta oli vierekkäiset puomi ja putken suu. Ensin mentiin putkeen ja seuraavalla lähestymiskerralla puomille. Koska Renan putket on tökkineet melkoisesti, olin varma, että se itse valitsee mieluummin puomin ja huiskaisin sen vain menemään ”vähän sinne päin”. Ja yllättäen Rena suoritti putken! Mikäs siinä auttoi kuin kiitellä taitavaa koiraa Hymy. Siihen asti rata olikin mennyt mallikkaasti. Kun teimme radan uudestaan, ajattelin puomia yhtä hyppyä liian aikaisin – ja Rena tuli seuraavan hypyn ohi. Eli se on tosi herkkä ohjaukselle silloinkin, kun ei ole kaikkein herkimmillään. Eli huolellisuutta!

Täytyy tunnustaa, etten enää muista, kuinka viimeinen harjoitus meni, mutta lopuksi tein Renalle vielä irtoamistreenin: Jätin lelun radan päähän lähetin putkeen, jonka perään kaksi hyppyä. Irtoaminen tuli nimenomaan sivusuunnassa hypyille. Vielä kun onnistuisi niin, ettei lelun tarvitse olla näkyvissä…