Lauantaina aamupäivällä ajoin Renan kanssa Janakkalaan melko kosteassa säässä. Taivaalta tuli vettä enempi ja vähempi ja välillä tuskin lainkaan. Kuitenkin sääolot huomioonottaen sää suorastaan suosi meitä, koska ensimmäisen radan rataantutustuminen ja itse kisa päästiin tekemään ilman sadetta. Hyppyrataa rakennettaessa alkoi ukkonen jyristä, mutta onneksi se kiersi paikan ja hyppyradan aikana satoi vain vähän. Kastuttiin sitten vasta lenkillä radan jälkeen.

Agilityrata oli valssia valssin perään. Nopeat koirat ja kokeneet ohjaajat olisivat varmaan pystyneet/joutuneet tekemään sen jollain muulla lailla, mjutta kaikki ne kakkosluokan ohjaajat, jotka onnistuin näkemään, valitsivat ihan samat ohjauslinjat kuin minäkin.

Renalla oli pieni jarru päällä, mutta ei mitään niin kamalaa kuin Kirkkonummella. Pääsin/jouduin kuitenkin ohjaamaan sitä molemmat radat edestä päin. Agilityradalla mokasin ihan itse, kun siellä oli samanlaista ohjausta vaativa radanpätkä ennen A:ta ja heti perään ennen keppejä. Eli hyppy, valissillä kääntö 180 astetta hypylle ja taas valssilla kääntö seuraavalle esteelle. Kepeille mentäessä minulla oli kristallinkirkkaana mielikuva A:sta (jossa juuri olimme olleet) ja niinpä hämmästys oli melkoinen, kun kääntyessäni löysin edestäni kepit. Olin aivan väärässä paikassa, enkä millään ehtinyt enää vääntämään Renaa oikein keppien alkuun. Kepeiltä tuli mielestäni kaksikin kieltoa (lapussa on vaan yksi) ja oma ohjaus varmaan hajosi. Seuraavana olleesta pituudesta kaatui palikka, hyppy, valssi, hyppy, keinu ja epämääräinen sohaisu putken suuntaan. Näin kyllä, että Rena lähti kohti väärää päätä, mutta en yrittänyt turhaan korjata, joten HYLly tuli siitä. Loppurata meni aivan sujuvasti alkuperäisten suunnitelmien mukaan.

Hyppyrataa jotkut kuuluivat taivastelevan kieputukseksi, mutta minusta se oli melko selvälinjainen rata, varsinkin hyppyradaksi. Eikä meille mitään ongelmia siinä tullutkaan. Rena suoritti kaikki ehdottamani esteet kyselemättä, vaikkei erityistä innokkuutta osoittanutkaan. Ei ratavirheitä, aikavirhettä 0,98 - eli tällä hetkellä voimassaolevien sääntöjen mukaan nollatulos Kieli ulkona! Sijoitus oli neljäs. Kolmanneksi tulleen tulos oli 0,11 eli jos Kirkkonummella sijoitusnolla jäi vajaan kahden sekunnin päähän, niin nyt se jäi vajaan sekunnin päähän. Mutta ei haittaa - tästä on hyvä jatkaa, kun valeraskaus on ohi. Jolleivat ihanneajat hirveästi kiristy syksyä kohden, niin meillä on ihan mukavat mahdollisuudet päästä silloin tällöin aikoihinkin. Onko nopeammin ja mahdollisesti itsenäisemminkin etenevä Rena sitten yhtä hellpo ohjata nollaradoille - se onkin sitten toinen juttu Silmänisku.