Olin eilen huomaavinani, että Ranti oli jo aavistuksen pirteämpi aamulenkillä. Tänään se oli jo selvästi reippaampi, joten se pääsi iltapäivälläkin mukaan pitemmälle lenkille - tai, no, lenkille. Siitä ilahtuneena otin mukaan myös tokoiluvermeet ja poikkesin lenkin varrella alakenttälle treenaamaan.

Poikkeuksellisesti istahdin jo ennen treenejä hetkeksi tuumaamaan Yllättynyt. Päätin hakea taas seuraamisen paikkaa, tutustuttaa Renan takapalkkaan sekä harjoitella paikallaoloja.

Seuraamisessa yritin ohjata ja palkata oikealla kädellä niin, että Rena olisi tarpeeksi lähellä jäädäkseen minun ja vasemman käteni väliin. Jos vasen käsi heiluu koiran ja ohjaaja välissä, se väkisinkin loitontaa ja koukussa oleva vasen käsi ei taas ole tuomareiden mieleen. Eli aivan väärin opetettu Huuto. Tein lyhyitä pätkiä, jotkut jopa onnistuneesti.

Takapalkkaa opetin ensin makkaralla. Laitoin Renan istumaan, asetin palkan taakse, palasin koiran eteen ja vapautin kontaktin jälkeen. Palkan asettaminen paikoilleen oli se haastavin osuus vaikka ei olisi pitänyt. Jouduin muistuttamaan Renaa useamman kerran siitä, mitä paikallaolo tarkoittaa. Ei se ilman lupaa yrittänyt palkalle, mutta pylly tahtoi pyöriä sen makkaran mukaan... Makkaran kanssa homma meni etsiskelyksi, joten vaihdoin palkaksi hiiren. Sillä toimi hyvin ja syöksyi sähäkästi palkalle vapautettaessa. En tietenkään malttanut sitten olla kokeilematta myös kaukkareita takapalkalla. Hyvin toimi ja virekin oli oikea, eli tällä jatketaan.

Kun Ranti oli saanut hetken leikkiä ja syödä makkaraa, otin Renan uudestaan kentälle. Taas seuraamispätkiä ja sitten ne paikallaolot. Istumista onkin korkea aika jo opetella. Ensimmäisen yrityksen Rena rikkoi, kun häiriköin liikaa Rantin kanssa, oletti kuitenkin kuulevansa luoksetulokäskyn, koska jätin käskyllä "odota" - "paikalla" -käsky merkitsi Renalle maahan jäämistä... Uusi yritys meni paremmin. Pitää vaan ensi kerralla tehdä huolellisemmin lyhyeltä matkalta ja keskittyä liikkumattomuuteen. Maassapaikallaolon tein taas niin, että siirryin kauemmaksi heti, jos katse yhtään lähti harhailemaan. Kolmen siirtymisen jälkeen keskittyi erinomaisesti. Palasin palkkaamaan niin kauan kuin oli tarkkaavainen.

Ihan mukavat treenit, josko se taas tästä lähtisi Hymy. Oliskohan Renakin piristymässä?