Rantilla on ollut taas huono päivä.Itku Aamulenkki sujui 'sillai tavallisesti', mutta töiden jälkeen ei ulkoilusta tullut mitään. Sisällä ja omalla pihalla tuo touhuaa innokkaasti, mutta ulkomaailma pelottaa. Nurmikot puiston puolella oli ajeltu tänään, ehkä ruohonleikkuukoneet lisäävät hajua, joka päästää Rantin demonit valloilleen.

Kävelimme Renan kanssa kahdestaan kartanon parkkipaikalle hieman tottistelemaan. Rena oli tarkkaavainen, mutta vire oli matalalla ja kestävyys heikko. Seuraaminen oli siistiä, ehkä aavistuksen väljää. Makkaralla hain sitten tiiviimpää asentoa ja vasemmalle käännöksiä.

Jäävät (maahanmeno ja seisominen) sujuivat taas ennakkomerkin kanssa hyvin, kun tein ne vain kertaalleen peräkkäin. Ennakointia näkyi pienenä hidasteluna, mutta siihen en puutu kovin voimakkaasti ennen kuin valeraskaus on ohi ja vietti korkeammalla. Otin pari irtoamista lelulle, mutta senkin kanssa kannattanee odotella 'parempia päiviä'. Kaukkaria harjoitellessa alkoi viimeisenkin vireen hiipuminen vaivata. Olisi helpompaa treenata vaihtokoiran kanssa, koska pystyisi tekemään pidemmän treenin, mutta vähänkin on parempi kuin ei ollenkaan.

Paikallaolo sujui hyvin. En kellottanut, mutta tein pitkällä matkalla. Kerran Rena katseli muualle, jolloin siirryin vielä kauemmaksi. En tiedä toimiiko se, niin kuin kuvittelisin, mutta ainakaan nyt Rena ei siirtynyt katselusta haisteluun, vaan siirsi huomionsa takaisin minuun.

Mistähän löytyisi joku tokokurssi tai pätevä kouluttaja. Taitaisin olla valmis ottamaan oppia vastaan...Viaton