Motivaatioesineet ovat tärkeitä koiran koulutuksessa. Niinpä minäkin ostin sunnuntaina sellaisen itselleni Roydonilta: uuden grippiliinan. Vanha on jo parhaat päivänsä nähnyt ja ikävän ruskea, tämä on sentään vihreä .

 Motivoiduinkin heti maanantaina jatkamaan Renan kansa lenkkiä Tulvaniityntielle ja kokeilemaan, olisiko uudessa liinassa mitään taikaa. Ensin vähän virittelyä pienellä lammaspatukalla, sitten seuraamispätkiä. Ei minulla edelleenkään ole seuraamisen suhteen mitään suunnitelmaa, mutta tulipa kokeiltua, että vire ja paikka pysyvät vähän pitemmässäkin seuraamisessa – tosin väljyyttä on, mutta se pysyy vakiona.
 
Jäävät (maahan ja seiso) liikkeet otin ennakkomerkkien kanssa oikeassa järjestyksessä ja ne sujuivat hyvin. Maahanmeno oli suorastaan erinomainen ja seisomisessa oli ainoa virhe pieni vinous. Tiedän, tiedän, että pitäisi ottaa istuminenkin mukaan tähän, ettei tule ongelmia myöhemmin, mutta nautiskelen nyt tästä, että edes nämä kaksi toimii (edes joskus).
 
Suorassa luoksetulossa suora eteen istuminen on alkanut tuottaa niin suuria vaikeuksia, että olen jo alkaunut miettiä, että mitä jos vaihtaisi suoraan sivulletuloon. Ei kai se koskaan ole ollut varma ilman apuja. En minä sitä eteen istumista mihinkään tarvitse, mutta kun en ole vielä yhtäkään koiraa opettanut luoksetuloon sivulle… Mietityttää.
 
Istu-seiso-istu ja maahan-seiso-maahan asennonvaihtoja tein makkaralla oikeita liikeratoja harjoitellen. Istu-maahan-istu tehtiin sitten takapalkalla. Takapalkassa on vielä harjoittelemista, mutta kyllä se tästä. Jäi ihan hyvä mieli, joten eiköhän tästä harjoiteelun makuun vihdoin päästä…
 
Toinen motivaattori on se, että ilmottauduin ATD:n ylempien luokkien kimppatokoon ensi talveksi ja VOI-EVL liikkeiden kurssille marras-joulukuuksi. Tajusin, että ainakin nouto pitää saada kuntoon enne marraskuuta, jotta sinne kurssille ilkeää mennä. Niinpä tänään harjoiteltiin kiltisti kotona noutokapulan pitämistä ja tunnarikapulan nostamista. Ranti avusti.
 
Vähänhän me ollaan itseämme paremmassa seurassa niissä tokotreeneissä, mutta ainakin se motivoi edistymään ja päästään toivottavasti tästä treenijumista eteenpän.