Joko olen kertonut, että Rantin ja Renan kuva koristaa Ajaston Koirat 2010 -kalenterin tammikuun aukeamaa? Jos en, niin tuossahan tuo nyt tuli. Siitä lähti ajatus osallistua Pikkusaaren Ainon joukkokuvauksiin Renan ja Mei lìn kanssa. Buukkasin meidät mukaan lauantain kuvauksiin Vihtiin ja kun ilmakin suosi, pääsivät mallineitokaiset tositoimiin Vihdin lentokentälle.

Olin antanut Erjalle viikon haasteeksi opettaa Mei lílle paikallaolon, mutta sen verran lyhyeksi harjoitteluaika jäi, että häiriöharjoituksiin ei vielä ehditty, joten tuli vähän sellainen "kyllä se kotona osaa" -efekti siellä kentällä . Hienosti silti saatiin Mei lístäkin poseerauskuvia ja juoksemaan päästessäänhän tytöt olivat sitten elementissään. Aikaa siellä lentokentällä kului reilu tunti, mutta hauskaa oli! (Ranti kyllä esitti eriävän mielipiteensä istuessaan Erjan takakontissa.)

Hauskuutta jatkettiin Millolassa, jonne tyttöjen seuraksi metsälenkille tuli airisneiti Milli siskoineen ja toivathan nuo tietysti myös omistajansa mukanaan . Me isot akat kerättiin lenkkeilyn lomassa sieniä ja pikkuakat viilettivät tuulispäinä pitkin maita ja mantuja. Parin tunnin metsälenkki teki hyvää itse kullekin ja suppiksiakin saatiin. Ranti, Manta ja Kari jätettiin tällä kertaa kotiin katsomaan luontodokumentteja telkkarista.