Tokoiltiin keskiviikkona Jonnan kanssa Anttilan keskusvaraston parkkiksella. Tein Renan kanssa ensin pientä virittelyä ja seuraamistreeniä, mutta sitten otettiin kokeeksi alokasluokan liikkeet luoksepäästävyyttä ja hyppyä lukuunottamatta "kokeenomaisesti" eli palkkaamatta välillä.

Paikallaolo meni muuten hyvin, mutta Rena nousi ylös ilman käskyä ja Deco ei lainkaan, kun ei sitä sille ole opetettu . Hihnassa seuraaminen meni kohtuullisesti, mutta vähän häiriöherkkää se Renalla oli. Liikkeenohjaaja teetätti aika pitkän seuraamisen, joten vapaana seuraaminen alkoikin sitten jo hajota. Maahanmeno oli hyvä, luoksetulossa jäi kauas ja sivulle tulo vajaa. Olen kokeeksi yrittänyt saada Renaa tulemaan suoraan sivule tekemällä sille luoksetuloja niin, että kutsun tänne ja siitä lennosta sivulle, mutta se on tehnyt Renan vain epävarmaksi. Yhtäkään poikaa ei ole tarvinnut kolmea peräkkäistä kertaa enempää kutsua edestä sivulle palkkaamatta välillä, ennen kuin ne ovat oikaisseet suoraan sivulletuloon, mutta eipä toimi Renalla ei. Seisomaan jäämisen sijaan meni istumaan ja valmistelevassakin osuudessa olisi ollut parantamisen varaa.

Ei siis todellakaan mikään loistosuoritus, mutta kokeiluksi ihan hyvä. Löytyi heti niitä kohtia, jotka täytyy freesata. Lisäksi tehtiin "kylmiltään" - pientä muistutusta ja hinkkaamista alle, niin pitäisi sujua paremmin. Periaatteessa voisin mennä kokeilemaan kisaamista alokasluokkaan vielä kerran, jos nyt johonkin vielä ehtisi ja pääsisi.

Treenattiin sitten paluuta paikallemakuussa, eteen istumista, seuraamsita, seisomista ja noutoa. Luoksetulossa Rena vaikutti suorastaan helpottuneelta, kun annoin sille pienen avun eteenistumiseen - oli tosi vauhdikas luoksetulo perille asti. Seisominen (vuorotellen maahanmenon kanssa) alkoi löytymään pienen muistuttelun jälkeen. Nouto edistyy vähän kerrallaan.

Huru-ukotkin pääsivät touhuamaan jotain. Vähän se on eri tuntuinen tuollainen innokas (hörhöttävä?) "vasikka" kainalossa kuin joku pikkukoira . Tuntuu hyvältä ja samalla haikealta - sekä Ranti että Remo ovat jo parhaat päivänsä nähneet. Remon kunto on huonontunut tosi paljon siitä, kun sen viimeeksi näin. Kauheasti sekin touhotti, kun pääsi kavereiden kanssa "reenaamaan", mutta vaivat vaivaavat.

Rena ja Ranti tapasivat ensimmäistä kertaa Magdaleenan, sellaisen omituisen näköisen pienen otuksen. Siitä pitäisi isona tulla bordercollie . Jätimme raihnaiset odottamaan ja teimme Renan ja Magdan kanssa kävelylenkin, jolla Renan ja kakaran välille löytyikin jo yhteinen sävel. Ranti ei ollut Magdasta lainkaan niin pelottava kuin Rena. Rantissa ja Remossa täytyy olla paljon yhteistä Magdankin mielestä: louskuttavia huru-ukkoja molemmat.