Lauantain TOKO-kurssilla oli ohjelmassa askelsiirtymät, neliökävely ja luoksetulo. Ehdin Janinan parina harjoitella askelsiirtymiä ennen omaa vuoroa. Janina ehti neuvoa meille vasemmalle siirtymisen eikä se nyt niin hankalaa ollutkaan kuin miltä on aikaisemmin tuntunut. Kokeilimme myös luoksetulon stoppia, ja koska teimme sitä maanantaina Renan kanssa kaksi kertaa, se osasi jo lähteä valmiiksi loikkien liikkeelle "tule"-käskyllä . Ei kuitenkaan pysähtynyt omia aikojaan ennen pysäytyskäskyä.

Emme tehneet neliökävelyä vaan kaikki jäävät neliön sivuilla. Seisominen onnistui. Istumiseen piti auttaa. Maahanmeno meinasi taas jäädä tekemättä, mutta Rena putosi kuitenkin viiveellä juuri kun käännyin laittaakseni sen maahan. Toisella yrityksellä meni hienosti.

Koska en ole vielä treenannut maahanmenoa luoksetulon yhteydessä, tein avo-luoksetulon. Paljon muuta moitittavaa ei löytynyt, kun hieman liian voimakas käsiliike. Mutta Rena iski sillä "käskytyksellä" kyllä liinat kiinni . Kutsuin "tänne" -käskyllä, joten ennakointiakaan ei ollut - paitsi loppupätkällä, jonka tuli vähän loikkien. Perusasento meni loppuun asti vasta pienen avun jälkeen.

Askelsiirtymät sivuille ja eteen ovat hyvällä alulla. Minun pitää vain malttaa liikkua rauhallisesti. Askeleen peruutus onnistui, kun lähdin liikkeelle oikealla jalalla ja liikuin tarpeeksi hitaasti, mutta Renalla pysyi takapuoli alhaalla. Kun ihmettelin, millä avulla saan Renan peruuttamaan, löytyi siihenkin parin kokeilun jälkeen ratkaisu: makupalakädellä ohjaten niin, että käsi menee leuan alle. Johan löytyi pakki!