Viime viikolla tuli postissa viimein Renan kansainvälisen valionarvon diplomi. Eilen tuli sitten vielä valionarvon vahvistuskin . Joten Rena on nykyisin sitten C.I.B Rena - Champion International de Beauté, Kansainvälinen Kaunotar.

Jotta Rena olisi edes kaukaisesti yhdistettävissä titteliinsä, aloitin muuttumisleikin karhunpojasta Kansainväliseksi Kaunottareksi trimmaamalla sen pään perjantaina. Välitulos muistutti lähinnä lammasta. Sunnuntaina jatkoin nyppimällä rungon ja takaosan ja nyt ollaa vaiheessa "gorillaprinsessa". Kyllä siitä vielä airedale tulee...

Lauantaina molemmat koirat pääsivät sukuloimaan. Ensin kävimme Ransulassa, missä Ranti sai seurustella Tiinan, Matin ja tyttöjen - Nikin, Viksun ja Vennin - kanssa. Rantilla oli hauskaa, vaikka vähän meinasikin käydä hermon päälle, kun pikkutytöt tunkivat suuhun asti, vaikka kuinka ärjyi ja esitteli koko hammaskalustoaan - taisi tulla kitarisatkin pestyksi. Ja - uups! - nämäkin "pikkutytöt" täyttivät jo 5 vuotta .

Tungosta pihapolulla: Ranti ja Venni ja Viksu - tai Niki ja Venni - tai...

Millolassa pääsi sitten Rena Mei lìn kaverina metsään, kun lähdimme Erjan kanssa lumikenkäilemään. Tytöillä oli hauskaa ja meillä myös, kun pakkasetkin viimein lauhtuivat ja ulkona olosta saattoi jopa nautiskella. Okei, ja saihan Ranti sukuloida täälläkin, suosikkisiskonsa Mantan luona.

Mei lì ja Erja

Tulossa vai menossa? Rena the lamb ja Mei lì

Sunnuntaina kävin SATYn vuosikokouksessa pokkaamassa Renalle kolmospalkinnot sekä vuoden tokoairis, että agilityairis -kisasta. Palkintoja on mukava saada, mutta nämä sijoitukset kertovat aika surullista tarinaa viime vuoden tasosta airisten toko- ja agilityrintamalla. Tänä vuonna toivottavasti sitten sijoitutaan jos ei korkeammalle niin ainakin paremmilla tuloksilla . Toivossa on hyvä elää, sillä...

... Käytin Renan eilen lääkärillä sen etenemättömän juoksun takia. Juoksu ei etene,  mutta vuotoa tihkuttaa sen verran, että kohdunkaulan täytyy olla auki. Eritteessä oli bakteereja mutta "vain" normaali määrä siihen nähden, että vuotoa on, vaikkakin tosi niukasti. Solunäyte ei indikoinut juoksua, ja kaikki aikaisemmat vaiheet huomioonottaen on syytä olettaa, että Renalla on hormonia erittäviä munasarjakystia tai jotain muuta vastaavaa. Päädyimme siihen, että leikkaus tehdään mahdollisimman nopeasti (eikä odoteta kohtutulehdusta). Tarkempi diagnoosi selviää kyllä, kun kohtu ja munasarjat poistetaan. Leikkausaika on ensi viikolla, joten jos kaikki menee hyvin, voin alkaa jo vilkuilemaan huhtikuun kisakalenteria!

Tietysti olen ehtinyt jo miettimään sen mahdollisuuden, että leikkauksesta seuraa virtsankarkailu, johon annettu lääkitys estää kaiken kisaamisen. Tai sellaista virtsankarkailua, joka ei asetu lääkkeilläkään. Tai että Rena menehtyy leikkauskomplikaatoihin. Tai leikkauspöydälle. Tai.. eläköön vilkas mielikuvitus!