Käytin Renan haavakontrollissa perjantaina. Leikkauksesta oli kymmenen päivää ja haava oli parantunut hyvin, mutta tissiturvotus ei ollut hellittänyt. Mahapuolen väri oli muuttunut jo radikaalisti, mutta toisen nisärivin turvotus ei ollut laskenut ja lääkärin mielestä turvonneessa alueessa oli myös kuumotusta. Niinpä Renalle määrättiin vielä 10 päivän antibioottikuuri. Nyt parin päivän jälkeen tilanne näyttää jo paljon paremmalta, mutta täysi tohina saadaan päälle vasta, kun kuuri on loppunut. Eli viikko toipilasaikaa vielä.

Sain myös mukaani patologin lausunnon: "Kohdun seinämässä todettiin non-neoplastinen muutos. Kyseessä oli kohdun limakalvon rauhasrakenteiden kohtalainen, hyvänlaatuinen, kystinen liikakasvu. Tällainen kohtumuutos altistaa endometriiteille ja pyometralle. Munasarjakudoksessa ei todettu patologisia muutoksia." Tutkimustulos: "Kohdun limakalvon kystinen hyperplasia". Ei siis todellakaan turha leikkaus.

"Pelastusrengas" ei sitten riitä estämään tuollaista pitkärunkoista ja pitkäpäistä notkeaa koiraa nuolemasta edes mahaansa...  Kun Renaa alkoi oma masu kiinnostamaan loppuviikosta, niin tarvittiin myös se uikkari sekä Cothivet, jotta maha sai jäädä taas uudestaan rauhaan. Onneksi haava oli jo niin hyvin parantunut, ettei mitään suurempaa vahinkoa päässyt tapahtumaan.