Tiistaina 4.5. tuli kuluneeksi tasan kaksikymmentä vuotta siitä, kun Roope - ihan eka ihan ikioma airikseni - syntyi. Tiistaina alkoi myös kesätreenikausi, vaikka ei kaikkein parhaiden olosuhteiden vallitessa: päivällä satoi räntää ja maanantaina minulta oli vedetty hammas ja kaikki "fyysinen ponnistelu" kielletty pariksi päiväksi, ettei verenvuoto ala uudelleen (ei se kyllä silloin vielä ollut loppunutkaan...).

Mitäs pienistä. Ranti pääsi hoitoon Maijan ja Karoliinan luo ja me Renan kanssa ajoimme Maunulaan. Ryhmässämme oli tapahtunut vähenemistä jo ennen kauden alkua sekä kaksi- että nelijalkaisten lisääntymisaikeiden takia ja pari koiraa oli jäänyt poiskin, joten paikalla oli Renan lisäksi vain yksi koira. Ryhmän pienenemisen vuoksi on alkuperäinen 1,5 tunnin treeniaika lyhennetty tuntiin. Vähemmän koiria ja lyhyempi aika sopii minulle ja Renalle hyvin.

Sinänsä oli mielenkiintoista yrittää toteuttaa treenipätkät niin, ettei minun olisi tarvinnut juosta (laitoin "fyysisen rasituksen" rajan siihen). Eila oli tehnyt meille harjoituspätkiä, joissa treenattiin erityisesti keppien sisäänmenoja eri kulmista. Aika hyvin pärjättiin, vaikken juossutkaan! Kaikilta osin ohjaus ei ollut ihan tarkoituksenmukaista, mutta pujottelujen sisäänmenot olivat aika hienoja. Pari kertaa mokasin loppupäässä ja Rena tuli ulos ennen aikojaan vaikka minun piti nimenomaisesti huolehtia siitä, että niin EI saa päästä käymään.

Omaa vuoroa odotellessa otettiin sekä aata että puomia targeteilla sekä putkeen lähetystä. Keppien lähestymiskulmista erillisenä treeninä oli radanpätkä, jossa u-putki oli aan alla ja hypyillä tuli sekä takaakierto että ennakoiva valssi. Vähänhän nuo ohjauskuviot vauhdin puutteesta kärsivät, mutta hauskaa oli silti. Enkä saanut suurempaa verentungostakaan aikaiseksi .