Tiistain treeneihin Eila rakennutti hyvän hyppyratatreenin. Vain kaksi koiraa treenaamassa, joten ehdimme tehdä samalla pohjalla kaksi eri rataa, ensimmäisessä 18, toisessa 21 estettä.

Aloitimme tekemällä puhtaan radan heti kättelyssä. Pitäisi osata jättää siihen, mutta tyhmänä taas lähdin radalle uudestaan saman tien. Kun yhdessä kohdassa alkoi tökkimään ja jäin jankkaamaan, niin sitten en enää muistanut edes loppurataa. Opetus: jos onnistuu kerralla, jätä siihen. Ylenmääräiset toistot ei sovi koiralle, enkä itsekään pysty keskittymään kahta kertaa.

Sinänsä merkillistä oli, että Rena ehti olla saman treenin aikana reipas, vaisu, röyhkeä ja hämmentynty ja erittäin vaihtelevasti vielä. Se varasti lähdössä kertaalleen. Kävelin vain vähän vastaan pikkaisen paheksuen. Rena tarjosi lepytykseksi sivulletuloa ja jäi hämmentynenä istumaan, kun palasin lähtöpaikalle. Ei yrittänyt varastaa uudestaan. Rata tehtiin sen jälkeen lelun kanssa, että sain mielialan taas nousemaan. Molemmilla radoilla se jossain vaiheessa halusi tehdä melkein itsepäisesti oman ratavalinnan, suoranaista röyhkeyttä siis .

Radoilla tuli harjoiteltua sylkkäriä, takaaleikkauksia ja persjättöjä, valssauksista nyt puhumattakaan ja tuli siellä ainakin takaakiertoa sen lisäksi. Lopuksi otin vielä kontaktitreenin puomilla. Ahnehdin liikaa lisäämällä turhan nopeasti häiriötä kontaktilla pysymiseen ja Rena meni epävarmaksi. Pitää jatkossa vahvistaa lisää sen jäämistä niin, että häiriönä on pelkkä ohijuoksu. Jos ei olisi aina niin ahne ja kärsimätön, niin ei tarvitsisi koko ajan olla paikkailemassa tekemisiään...