Se on sitten kai syksy, kun on pimeää, märkää ja kylmää ja energiataso hiipuu… 

Sitten viime kirjoittelemisien ei ole tapahtunut ihmeitä. Pari agilitytreeniä ja kolme starttia Lappeenrannassa. Rena tekee, mutta into ja vauhti on poissa. LAU:n kisoissakin kaikki radat olivat virheettömiä, mutta yliaikaa kertyi ja paljon. Ei edes rimoja pudonnut vaikka kahdella radalla ne olivat 65:ssä. Käytin Renan viime viikolla hierottavana ja sen etuosa – erityisesti rinta – oli melko jumissa. Jumit saatiin siltä erää auki, mutta vähän vaisu Rena on ollut sen jälkeenkin.

Tokoilutkin ovat kärsineet samasta syystä. Sitä tekemisen paloa ei ole kimppatreenien jälkeen löytynyt, joten olemme tyytyneet enimmäkseen sisätreeniin ja naksutteluun. Renalla se on merkinnyt lähinnä asentojen vaihtoja ja kosketusalustan opettelua, joka on kyllä sujunut mainiosti. Raska on opetellut perusasentoa, seuraamista ja istu, maahan ja seiso –asentoja. Viime perjantaina se pääsi agilitytreeneissä harjoittelemaan putkea, kun paikalla oli vähän väkeä ja aikaa jäi .

Olen pitkään yrittänyt omaksua naksutinkoulutuksen ideolgiaa (kävin ekan – ja toistaiseksi ainoan – shaping-kurssini jo -93, jolloin ei naksuista oltu kuultukaan vaan käytössä oli pilli!), mutta muutamaa kokeilua lukuun ottamatta aate on jäänyt siirtämättä tekniseen toteutukseen. En teodellakaan ole mikään naksutinkouluttaja ja tiedostan kipeästi osaamattomuuteni sillä alalla, mutta ajattelin kuitenkin harjoitella tekniikkaa ja hyödyntää siellä missä osaan ja voin. Tekemällä oppinee. (?)

Renan vaisuus kyllä huolettaa. Se ei ole täysin mato vaan satunnaisesti tosi reipaskin, mutta en tykkää sen yleisestä olemuksesta. Mitään vikaa en siitä löydä, mutta kaikki ei myöskään ole kunnossa . Lekuriin vai ei? Eihän se tosin eka kerta olisi, kun veisin koiran lääkärille evästyksellä: "Täs on jotain vikaa"...

Renan pentujen kuulumisia vielä sen verran, että Mei lì (G. Stargazer) kävi Rakveressa pokkaamassa sertin ja on sitä myötä myös EE MVA. Onnea, onnea! Bertta (G. Skateaway) oli puolestaan jokin aikaa sitten lonkkakuvissa. Tulokset olivat tänään KoiraNetissä ja hyvät ovat Bertankin lonkat, vaikka eivät ihan täydelliset: B/B. Hyvä juttu!  Niin, ja ja mainittakoon nyt vielä, että kyynärpäät eivät ole jääneet kuvaamatta siksi, että niissä oletetaan olevan jotain vikaa  - ainakaan tietääkseni. Lienee enempi kysymys siitä, että en ole ilmaissut tarpeeksi selkeästi toivettani saada myös kyynärät kuvatuksi, kauppakirjassa kun mainitaan vain lonkkalausunnosta saatava hinnan palautus. Täytyy seuraavalle pentueelle (jos se joskus tulee...) vähän viilata taas sopimusehtoja...