Willen koulutus agitokolassa. Teimme molemmat paikallaolot. Istumisessa en mennyt piiloon ja kävin kerran palkkaamassa. Rena istui rauhallisesti koko ajan, olisiko ollut jotain kahden ja kolmen minuutin välillä. Paikallaolo makuulla, evl-käskytyksellä ja ohjaajat piilossa. Pressussa on tirkistysreikiä, mutta osuin kääpiöille tarkoitetun kohdalle . Rena pysyi rauhalisena vaikka Wille pujotteli koirien välissä. Ihan viime hetkellä se taittoi etutassun renamaisesti. Paljonkohan siitä tippuu pisteitä?

Odotusajalla jatkoin tunarikapulan pitoharjoituksia ja tänään kapula ei pyörinyt tai rouskunut suussa edes alussa. Testasin sitten myös kapulan piilottamista putkenpainojen taakse. Ekalla klikkasin jo Renan tuodessa, kun ote oli rauhallinen. Toisella kertaa otin sivulle asti eikä tikku pyörinyt suussa - ainakaan montaa kertaa.

Jumppasimme myös kaukoja ja harjoittelimme tolpan kiertoa. Hyppynoutoa Rena pääsi treenamaan heti toisena päivänä perän jälkeen. Menin eilisestä innostuksesta halpaan ja käytin hiekkapohjalla matalalaippaista kapulaa. Voi-voi-voi-voi kun oli nostaminen vaikeaa ja takaisin tultiin jolkotellen, hyppäsi kuitenkin matalan esteen yli, josta vapautin lelulle. Korkealaippaisella onnistui paremmin, mutta siihen samaan intoon ei päästy kuin eilen. Kokeilin sitten vielä niin, että jätin Renan kapula suussa istumaan ja siirryin itse kutsumaan toiselle puolelle. Hyppäsi ja toi sivulle asti vaikka vauhti ei ollut päätä huimaava. Aika jännä, että tunnaritikku voidaan poimia maasta, kun sen saa etsiä ensin, mutta matalalaippaisen kapulan nostossa tulee liikaa hiekkaa suuhun...

Jatkoin kiertoharjoituksia ja lopuksi otin kierron yhteydessä maahanmenon. Tippui hienosti pelkällä käskyllä - vau!  Rantilla maahanmeno luoksetulossa oli mission impossible, joten jaksan vielä hämmästellä, miten helposti Rena sen on oppinut. Yksi suora luoksetulo, jossa hyvä vauhti ja lähes olemattomat pomput puolenvälin jälkeen. Perusasento hyvä. Seuraamispaikka oli ihan hukassa eli väljyyttä väljyyttä. Hain oikea paikkaa käsiavulla ja tein sitten muutaman askeleen seuraamisia, jotta pääsin palkkaamaan, kun paikka vielä oli hyvä.

Lopuksi vielä Wille katsoi kaukojen asennonvaihdot ja sanoi samaa kuin Riitta: jatka samaan malliin. Ja niihä myö tehhää.