Tänään otimme treenitunnin Tiltun koirakoululta Jonnan kanssa. Olemme käyneet kerran aikaisemmin, mutta Rena oli paikasta vähän hukassa. Onneksi sen vire nousi heti, kun Deco tuli paikalle. Raska ihmetteli peilejä ja teipattuja mattojen reunoja, mutta pystyi aikansa pällisteltyään keskittymään työhönkin.

Renalla tunnarikapulan pitoharjoituksia. Ensin kapula eksyi helposti poskihampaiden väliin pyörimään, mutta loppupään toistoilla saatiin jo hyvä, "hellä" ote. Käytin naksua ja heitin palkan ilman, että otin kapulaa Renalta. Hetki tehtiin seiso-down-seiso -jumppaa. Oikean tekniikan aikaansaaminen maahanmenossa vaatii itseltä tarkkuutta eikä tietysti olisi haitaksi sekään, jos muistaisin käyttää sitä "down"-käskyä "maahan"-käskyn sijaan...

Kokeilin Renalla ensimmäistä kertaa koskaan hyppynoutoa matalalla hypyllä. Lähti vauhdilla ja teki hienon vauhdikkaan noudon, mutta loppuun asti tuleminen ei jostain syystä ollut hauskaa. Pitää seuraavaksi tehdä toistoja niin, että palkkaan vauhdista enkä vaadi luovutusta tai sivulletuloa vielä. Hypyn yhdistäminen noutoon tuntuisi olevan Renasta tosi kiva juttu!

Luoksetulo ensin seisomaan pysäytyksellä niin, että heitin lelun. Toisella yrityksellä pelkkä käsimerkki - pysähtyi hyvin. Seuraavaksi jätin seisomaan pysäytyspaikalle, kutsuin ja pysäytin maahan puoleen väliin. Hyvin. Lopuksi vielä loppupätkä, mikä sekin oli siisti ja loppuasento hyvä. Pomppuja ei tullut nyt millään osuudella. Vielä tein yhden pysäytyksen maahan tolpan kiertoon yhdistettynä.

Ruudun reunanauhoja ei ollut, joten pelkkien oranssien kartioiden hahmottaminen tumman punaiselta matolta, jossa oli harmaita teippiraitoja siellä täällä, oli varmaan koirillekin vaikeaa. Ruutuun hakeutuminen onnistui, jos kävin näyttämässä ruudun tai jätin sinne lelun. Tyhjään ruutuun lähettäminen ilman näyttöä ei oikein sujunut. Lopuksi tein seuraamista juosten, käännöksistä lelulla palkaten. Ei enää merkkiäkään perässä laahaamisesta.

Raskalle naksuttelin kontaktista ja nimeen reagoimisesta. Istu- maahan- ja seiso-harjoituksia naksulla myös. Seuraamista imuttamalla. Olen tyhmänä kuvitellut, että onnistun imuttamaan Raskaa hyvässä suorassa asennossa, mutta armottomat peilit todistavat, että kun kuvittelin Raskan olevan suorassa, se poikitti rumasti. Peilellä sitten hain suoraa seuraamisasentoa ja sainkin palkattua kahden askeleen pätkiä naksulla! Suoruuten keskittyessäni alkoi paikka sitten siirtyä turhan eteen. Ei ole helppoa ei... Onneksi Agitokolassakin on peilejä, pitänee siirtää seuraamisharjoitukset toistaiseksi sinne - aikaisia aamutreenejä taas odotettavissa...