Willen koulutus taas tänään. Oma selkä on ollut kipeä uuden vuoden aaton metsälenkistä lähtien eivätkä uudet metsälenkit, lumityöt ja reuhtovat koiranpennut ole yhtään auttaneet asiaa. Torstaina selkä alkoi olla oikeasti ikävän tuntuinen. Muuten menee, mutta kumarrella ei siedä. Lintsasin siis esteiden kannossa ja asetti se jotain reunaehtoja treenaamisellekin.

Otimme taas paikallaolot alkuun. Liikkeen aluksi ja lopuksi Rena kuunteli muiden käskyjä ja meni maahan ja nousi ylös omia aikojaan - vaikka ylösnousukäsky oli kaikilla treenikavereilla eri... Maassa pysyi hievahtamatta, ei edes kääntänyt etutassuaan. Istumisessa menin hetkeksi piiloon, mutta suurimman osan ajasta olin näkyvissä. Istui hievahtamatta, kunnes olimme jo palaamassa koirien luo - silloin valui maahan. Käskin istumaan kauempaa ja otin uudelleen välimatkaa ennen kuin palasin.

Odotellessa teimme seuraamisia, tolpan kiertoja, joista pari stopin kanssa, jäävät, kaukon seiso-siirtymät ja pari tunnarikapulan etsimistä ja pitoa. Lyhyet seuraamiset menivät tällä kertaa hyvin. Tein melko hitaassa vauhdissa ja paikka ja kontakti pysyivät hyvin. Jäävät onistuivat hyvin, vain yhden istumisen jouduin ottamaan toiseen kertaan. Vinoutta tuli vähän, mutta keskityin nyt käskyjen erottamiseen. Kiertojen yhteydessä sekä seisominen, että maahanmeno olivat hyvät. Jouduin antamaan vahvistavan maahan-käskyn, mutta en muita apuja ja toisella käskyllä tipahtaminen oli napakka. Ihan hyvällä mallilla treenimäärään nähden.

Seiso-istu-seiso ja seiso-maahan-seiso -jumpat menivät sikäli kohtuullisesti, että hyviä asennonvaihtojakin tuli ja pääsin kehumaan niistä. Ehkä ne liikeradat alkavat löytyä, kun vielä muutama kuukausi harjoitellaan. Viikolla en treenannut asennonvaihtoja kuin parina päivänä. Willen ohjauksessa teimme tunnaria. Kapulan piilo ei ollut kovin hyvä, Rena ei käyttänyt nenäänsä etsimisessä. Sen verran intoa esteen takaa noutaminen kuitenkin toi, ettei tikun nostossa ollut ongelmaa. Pikkaisen se pyöri suussa, mutta ei niin pahasti, kuin tässä joku aika sitten. Otin sitten itsekseni kapulan etsimistä uudelleen niin, että Rena joutui käyttämään nenäänsä.