Lauantai meni lähes kokonaan Virkkalassa. Lähdettiin puolilta päivin Lohjan suuntaan kohteena LÄGIn halli ja Energetics-agilitypäivä. Erika ja Katsu olivat taas nähneet vaivaa ja järjestäneet mukavan agilitykoulutuspäivän Katsun kasvateille. Päivän jälkeen jäi harmittamaan vain se, etten saanut itseäni tarpeeksi aikaisin liikkeelle nähdäkseni myös ensimmäisen ryhmän tositoimissa ja se on tietysti ihan oma moka.

Rena oli mukana vain hengailemassa, nämä olivat Raskan treenit . Rena sai kyllä treenata vähän tokoa. Seuraamisharjoituksissa hioimme kääntymisiä ja metallinoutokapulan pitoharjoitukset jatkuivat. Kovalla työllä saatiin yksi kokonainen noutokin aikaiseksi.

"Ryhmä rämä" koostui sisaruksista Raska, Rymy ja Viima sekä Kertusta, Wolkesta ja Siristä. Treeniaikaa oli ruhtinaalliset neljä tuntia ja teimme kolme kierrosta.

Ensimmäisellä kierroksella teimme hyppytekniikkatreeniä. Rimat alimmassa, viisi hyppyä seitsemän jalat välimatkoilla. Raskalla oli lelu targettina. Ensimmäiset pari kertaa meni harjoittelussa, kun tietämättömyyttäni kiihdytin Raskaa ja laskin sen liikkeelle etupainoisena. Pienen opastuksen jälkeen osasin rauhoittaa Raskan istumaan ennen targetille vapauttamista.

Toisella kierroksella vahvistettiin putkelle irtoamista. Jyrkkä mutka putken alkupäässä aiheutti mielenkiintoisen reaktion: Raska kiersi koko putken takaa ja meni sisään suoremmasta päästä. Jyrkkä mutkakin meni lopulta ja lähetyksen suoralle putkelle sivuilta onnistuivat hyvin.

Kolmannella kierroksella teimme sitten oikein rataa . Radaksi oli rakennettu kaksi mutkaputkea ja aitaparit niiden väliin. Emme me ihan niin paljoa ahnehtineet, vaan tyydyimme ensi hyppy-putki-hyppy -yhdistelmään. Sitten hyppy-putki-hyppy-valssi ja lopuksi hyppy-putki-hyppy-hyppy. Raska oli tosi taitava pieni agilitykoira. Intoa ja vauhtia on melkein vaikka muillekin jakaa ja tekemisen halu kova.

Mustaan putkeen Raska joutui vähän vahingossa ja käännähti jyrkällä mutkalla olevasta pimeydestä pois. Harjoittelimme sitten myös sitä, että mustankin putken toisesta päästä pääsee ulos. Lopuksi opastimme kouluttaja-Kaisan kanssa Raskan yli puomin tassun siirto kerrallaan. Se oli aika jännittävää, mutta siitä selvittiin!

Ennen Vantaalle palaamista kävimme vielä lenkillä Ransulaisten, eli Nikin, Vennin ja Viksun kanssa. Oli oikein mukava päivä - kiitos kaikille asianosaisille!