TK1 sitten unohdetaan, samoin kuin ensi viikonlopun agikisat, sillä Rena käväisi tänään autettuna unten mailla.

Huolta on aiheuttanut ilman mitään syytä alkanut levon jälkeinen ontuminen. Aikani turhaan odoteltuani, että ontuminen menisi ohi itsestään, varasin ajan Timo Talviolle. Historiani selkävaivaisten kanssa on opettanut, että jos todella haluan tietää, mikä ontuvaa koiraa vaivaa, kannattaa viedä se tutkittavaksi parhaimmalle eikä saamaan valohoitoa jollekin yleislääkärille.

Hieman kylmäsi, kun ensi tutkimuksissa Talvio totesi Renan aristavan alaselkäänsä. Röntgenkuvat toivat kuitenkin helpotuksen: "Aivan upea! Tämä kävisi oppikirjan kuvitukseksi siitä, mitä näyttää terve selän rakenne!" Ja sammakkokuvassa lonkatkin olivat "Aivan upeat!". Kun kyse on koirien - tai hevosten - selistä, niin Timo Talvio kyllä tietää mistä puhuu... Eli hyviä uutisia siltä osin.

Renan lämpö oli 39,7 ja muidenkin oireiden ja koetulosten perusteella diagnoosiksi tuli "tulehdussairaus, johon liittyy nivelkipuja" ja ensimmäinen jatkokysymys oli: "onko siinä ollut punkkeja?". Ei, enpä ole löytänyt punkkeja tänä vuonna, mutta vuosikaudet runsaspunkkisilla seuduilla asuessani opin kyllä, että ei niitä välttämättä karkeakarvaisesta airiksesta löydä, vaikka tietäisi etsiäkin. Nyt otetaan rauhallisesti ainakin viikonlopun yli ja Rena syö viikon kuurin antibiootteja. Toivottavasti sen jälkeen ollaan taas iskussa.

Kevään kisat on kuitenkin kisattu, sillä Rena aloittanee juoksun, ennen kuin 28 vrk varoaika on umpeutunut.