Maanantaina oli talven ensimmäiset kimppatokotreenit AgiTokolassa. Myöhästyin vähän, kun piti ehtiä hoitamaan asioita ympäri Länsi-Vantaata ennen treenejä, joten emme ehtineet paikallamakuuseen. Aikaa muuhun treenaamiseen jäi kyllä hyvin.

Suunnitelmallisuudesta ei taaskaan voinut puhua, mutta tein suoraa seuraamista, myös hidasta käyntiä ja juosten, paikallakääntymisiä ja kolmen askeleen sivuttaissiirtymisiä. Juokseminen on edelleen ongelmallista, mutta meni kuitenkin paremmin kuin on mennyt. Paikalla kääntyminen vasemmalle oli hienoa, oikealle kääntymisessä on vielä löysyyttä niin paikalla kuin liikkeessäkin. Sivuttaissiirtyminen oikealle menee hienosti, vasemmalle siirtymisissä meidän molempien tulee hioa tekniikkaa vielä.

Liikkeessä istumista työstin. Ennakkomerkkinä käytän rintaan taputtamista. Liikkeestä oikeaan asentoon pysähtyminen kaipaa vielä apuja ja yritin itse kiinnittää huomiota siihen, etten aiheuta avulla vinoon istumista. Kaukkareita jumpattiin taas ja niitä joutuukin varmasti jumppaamaan pitkään. Voi olla että istu-seiso tarvitsee myös oman käskyn, koska vapaavalintaisena Rena tekee sen niin että pitää etujalat paikallaan ja tarkoitus on kaikissa asennonvaihdoissa pitää takajalat paikallaan. Mutta minkähän käskyn siihenkin sitten valitsisi?

Nouto sujui aivan loistavasti! Rena toi ensimäistä kertaa käskyllä väliimme jättämäni kapulan ja nosti ja toi sen reippaasti ilman epäröintiä. Aivan uutena juttuna opetin Renalle peruuttamista. Saan sen peruuttamaan suoraan, kun työnnän makupalaa leuan alle. Mielenkiintoista nähdä, miten kauan menee, että peruuttaminen onnistuu pelkällä käskyllä ja sen jälkeen on vielä ihmeteltävänä, miten saan yhdistettyä peruuttamisen taakse siirtymisiin seuraamisessa.

Ruutukin on ilahduttavassa mallissa treenimäärään nähden, sillä Rena on selkeästi oivaltanut edes jotain siitä, mistä ruutuun menossa on kysymys. Vielä toki pitää kasvattaa ja motivaatiota ja varmuutta aika kauan, ennen kuin pääsemme 25 metriin. Mutta hyvä mieli ruututreenistäkin jäi.

Rena oli koko rupeaman todella hyvässä vireessä ja niin innokas, että jopa minä näin sen: sen silmistä loistavan tekemisen ilon .