Kesäloma muuttaa päivärytmin aivan poikkeavaksi ja kun siihen sitten lisätään koiranpentu, niin juuri mikään ei ole enää ennallaan.

Parin viikon aikana Raska on päässyt tutustumaan maailmaan ja on yritetty opetella elämisen perusasioita ja ihan vähän sitä temppuosastoakin. Sieniretkelle Raska on päässyt kaksi kertaa. Ensimmäisellä se huilaili useasti sammalvuotehella ja kulki kainalossakin, mutta seuraavalla viikolla kyyti ei enää kelvannut. Kamera osui mukaan ensimmäiselle reissulle, jossa menossa mukana olivat Rena, Deco, Magda ja Toivo.

Airisten keppi ja bc-keppi. Mutta missä on Toivo?

Tässä vaiheessa pentu oli kainalossa - huom! Toivon korvat näkyy!

Agilityfiilistelyyn Raska on päässyt mukaan ihmettelemällå menoa Purinan ympäristössä kisojen aikana. Itse lajiin se tutustui Agitokolassa, kun sain katsoa häkistä Renan reenaamista. Kiljun kuin p--le! Puomin alastulon toinen pää laitettiin muurin kappaleen päälle ja harjoiteltiin alastulokontaktia. "Hyppyjä" harjoiteltiin niin, että lähetin Raskan namikupille maassa olevien rimojen yli. Onkohan se nyt ihan rikki?

Erikan ja Rymy-veljen kanssa Raska on päässyt rymyämään ja jäljestämään kaksi kertaa. Toinen jälki meni jo todella keskittyneesti, nenä ei noussut kertaakaan jäljeltä.

Pieni jälkikoira

Rymyyy! - kameraa nopeampi.

Rymyäminen vaatii veronsa

Sitten on tietysti tavattu paljon mukavia ihmisiä ja mukavia koiria. Yhtenä päivänä käväistiin jopa Haltialassa moikkaamassa mukavia kanoja, kalkkunoita ja vuohia. Isot elukat olivat valitettavasti kauempana laitumella.

"Pentupläjäys" päättyköön vähän isompaan pentuun, Berttaan (G. Skateaway). En ollut nähnyt Berttaa sitten puolivuotisbileiden, joten tapaaminen oli tosi mieluisa, vaikka valitettavan lyhyt. Toivottavasti seuraaviin treffeihin ei kulu ihan yhtä pitkää aikaa!

Iloinen Bertta