Yhden päivän yli-ikäinen täysikuu kuumotti taivaalla, kun otimme pienet tokotreenit Renan kanssa "omalla" kentällä. Oli siellä valotkin.

Renan vire oli hyvä ja se löytyi välittömästi. Seuraaminen meni ok, saatiin häiriöharjoitusta, kun pimeydessä kentän ympäri kopsutteli ratsukko. Hevosen aiheuttama häiriö ei ollut sen suurempi kuin melskaavien mopopoikienkaan.

Otin taas sarjana liikkeestä maahan, luoksetulo ja liikkeeestä seisominen. Jäävät liikkeet olivat varmat. Luoksetulo kohdistuu jo vasemmalle sivulle, ei eteen. Päivän varsinainen teema oli seisomisen varmuus, eli harjoittelin takaisin sivulle tuloa sekä taakse siirtymistä. Taakse siirtymiset Renan seistessä ovat olleet todella vaikeita aiemmin, mutta nyt se itsevarmuus löytyi jostain ja spesiaalipatukka etupalkkana riitti pitämään suorassa.

Harjoittelimme myös noutoa. Yritin kasvattaa kapulan haluttavuutta saalistusleikein sekä palkkaamalla vauhdista. Vahvistin myös pelkkää pitämistä ja nostamista. Ranti oli sisällä, koska sitä ei voi pitää aidassa huutamassa ja ilahduttamassa naapureita. Sikäli harmi, koska Rantin kanssa välillä leikkiessä voisi rytmittää treenin kahteen osaan. Aika paljon saatiin kuitenkin treenattua ja Renalla pysyi vire korkealla koko ajan..