Eilen harjoiteltiin sisällä kapulan pitoa ja nostamista. Nyt oli käytössä suurempilaippainen kapula, mutta vaikeaa oli senkin kanssa. Pitäminen sujuu, mutta kapulan nostaminen maasta tuntuu olevan mission impossible . Ranti sai olla esimerkkinä, mutta ei esimerkinkään voima ollut tällä kertaa riittävä. Muutaman kerran tein niin, että kun ei Rena kyennyt kapulaa nostamaan, Ranti nosti kapulan - ja sai myös palkan. Ilmeisesti pakko palata perusteisiin ja tarjota kapulaa pikkuhiljaa alempaa ja alempaa. Koira, joka saalistaa, kantaa ja tuo sen sijaan että omisi - miten h--tissä tää voi kapulan kanssa olla näin vaikeaa??

Tänään olimme toistaiseksi viimeistä kertaa agilityn ryhmätreeneissä. Renalla on kesäisen pinseri-episodin jälkeen ollut vaikeuksia työskennellä Agitokolassa, kun siellä on muita koiria. Tänään oli vain kaksi ihan mukavaa kaveria, mutta silti Renalla takkusi radan teko ovipäätyä kohti. Toisessa päädyssä ei ollut ongelmaa, mutta reunimmaisten hyppyjen teko ovipäätyyn päin oli niiiin vaikeaa...

Teimme ratatreeniä, joka siis takkusi ekalla kierroksella hallin toisessa päädyssä. Kun Rena kieltäytyi ja esitti avutonta, kielsin tiukasti ja vaadin suorittamaan esteet.  Sain olla tiukkana useammalla hypyllä ja eihän sitä silloin juuri agilityksi voi sanoa, mutta esteet tuli suoritetuksi, kun sitä vaadin. Tottahan myös kehuin, kun aidan yli oli punnerrettu.

Toisella kierroksella Rena eteni jo paremmin, mutta jäi taas empimään parilla hypyllä. Jälkimmäisellä karjaisin sille jo kirosanankin. En tiedä sitten, tuliko sillä säännöt selviksi, mutta se oli tänään viimeinen aita, jolla tarvitsi neuvotella. Renan tsemppi vaan parani loppua kohden ja kun lopuksi teimme keppiharjoituksen niin, että kouluttaja oli keppien päässä palkkaamassa. Rena oli jo suorastaan fiiliksissä. Yksi outo juttu kepeillä tosin tuli eteen: koira, joka on osannut keppien aloituksen paremmin kuin minä, halusi välttämättä aloittaa toisesta välistä. Piti oikein vääntämällä vääntää se oikeaan väliin, että lähti sujumaan. Pitää ihmetellä seuraavalla kerralla, aikooko se jatkaa moista, vai oliko tämä taas vaan joku "juttu". ..

Yllättäen tästä treenistä jäi ihan hyvä mieli - sen verran täpinöissään Rena ajoittain oli ja hetkittäin mentiin tosi hyviä pätkiä.

 

Tässä kuva vielä yhdestä synttärilapsesta:

Bertta