Tiistaina oli kimppatoko jälleen! Onneksi on edes se Hymy.

Emme treenanneet kuin reilu puoli tuntia, mutta onhan sitä jo siinäkin. Jäi tosi hyvä mieli, koska Rena oli koko ajan juuri sellaisessa vireessä kuin toivoisin sen olevankin tokoiltaessa: innokas, valpas, koko ajan messissä, mutta ei mitään ylimääräistä hössötystä.

Maasta istumaan nousee jo 3-4 metrin päästä ja tekee hyvällä rytmillä. Vielä kun viimeinen välimatkakynnys ylitetään, niin avo-kaukot pitäisi sujua. Seisomista ja vähn muitakin jääviä asentoja otin kuljeskelun ja leikin lomassa. Seisomisessa on jo varmuutta - eli ei ole epävarma jäädessään seisomaan - mutta paikalla pysymistä tulee harjoitella silloin, kun siirryn hartialinjan taakse.

Luoksetuloissa on hiomista eteenistumisen paikka ja suoruus. Stopit on tosi makeita, ohjausherkkyys näkyy tässäkin liikkeessä. Koitin kertaalleen tehdä koko luoksetulon (stopilla) ja se sujui niin hyvin, että taidan jonkun aikaa keskittyä vain oikeaan paikkaan ja vauhtiin.

Hyppy (avo) on todella hyvällä mallilla. Taukojen aikana Hymy Rena on oppinut kääntymään hypyn jälkeen keskelle kohti estettä. Yhden kerran Rena kolautti pois päin hypätessä (60 cm) kun oli niin kiire kääntyä että piti vempautta itseään ympäri jo ilmassa. Kolautuksen jälkeen kaikki hypyt puhtaita. Otin tämänkin kerran kokonaan ja meni todella hienosti - mitä nyt takaisin tullessaan kiepautti suoraan sivulle. Pitäisiköhän opettaakin siihen?? Rantihan teki saman elämänsä ensimmäistä ja viimeistä (tod.näk.) kertaa meidän viimeisessä avo-luokan kokeessa. Se päätyi aivan täydelliseen perusasentoon (ja kymppi heilahti), joten tosi hyvä, ettei nykyään tarvitse ilmoittaa tuleeko koira eteen vain sivulle! Pitäisköhän luoksetulokin opettaa suoraan sivulle? Toko-ihmiset sanoo, että pitäisi, mutta minusta on aina ollut jotenkin "ryhdikkäämpää" ottaa koira eteen... Täytyy miettiä.

Ryhmäpaikallaolossa menin piiloon ulos hallista. Kaveri otti minuutin aikaa ja minä kurkistelin oven saranapuolen raosta koiria. Hyvin pysyivät.

Kahden viikon päästä olisi vielä yksi kimppatokovuoro, mutta jos Renalla ei silloin(kaan) vielä ole juoksua, niin taidan itse olla hullujenhuoneella Silmänisku. Mutta illat ovat valoisia ja kentät ja parkkipaikat kohta kuivia, joten eiköhän tässä pian päästä reenirytmiin ja toivottavasti jo loppukesästä kokeisiinkin.