Kävin Purinalla katsomassa tottelevaisuuskoetta ja tein Renalle samalla vähän häiriötreeniä. Ulkoilutin koirat ensin ja jätin ne autoon odottamaan kun kävin katsomassa muutaman voittajaluokan suorituksen. Pääkaupunkiseudulla pyöri iltapäivällä raju ukkonen, joten molemmat kehät oli mahdutettu sisään.

Treenasin Renaa hallin edustalla ja häiriönä oli mm. ohi kulkevat koirat ja autossa räyhäävä Ranti. Tänään Renalla ei ollut minkäänlaista vaikeutta keskittyä tekemiseen. Harjoittelin seuraamisessa ennen kaikkea katkeamatonta kontaktia ja pitkäjännitteisyyttä, joten jätettiin hienosäätö sikseen. Oikein hyvin meni. Pääsin muistuttamaan vain pari kertaa.

Liikkeestä istumiset oli yhtä lupaavia kuin eilen. Kerran kyllä tuli maahanmeno istumisen sijaan ja taas pitää miettiä, että mitä mahdoinkaan tehdä... Toisaalta sitten ei kyllä tapahtunut mitään ennakointiakaan useankaan toiston jälkeen, mikä on hyvä.

Asennonvaihtoja (i-m-i) tehtiin, koska niitä nyt vaan pitää tehdä paljon. Lopuksi vielä kokeilin 'istu' ja 'maahan' -käskyihin reagoimista, kun tallustellaan ilman, että Rena on käskyn alla. Pari kertaa molemmat asennot osuivat oikeaan, mutta sitten alkoi tulla maahanmenoa käskyllä kuin käskyllä. Pitäisi varmaan palkata maahanmenosta vain suullisesti, kun se on niin paljon vahvempi. Sama kaukoissa. 

Renan oli vaikea ymmärtää, että pääsi töihin vain kerran. Ja Rantista oli käsittämätöntä, ettei päässyt töihin kertaakaan! Onneksi makkaraa saa jo siitä, että yrittää olla kiltti poika, kun on muita koiria lähettyvillä...