Pennut ovat aloittaneet neljännen viikkonsa ja saaneet avartaa maailmaansa huomattavasti. Nyt toimivat jo näkö ja kuulo ja jalat vievät eteen, taakse ja kuperkeikkaa. Kakkaaminen ja pissaaminen sujuvat itsenäisesti, vaikka Rena ahkerasti vielä hoitaakin ja siivoaa. Ensimmäiset kulmahampaan alutkin tuntuivat jo tänä aamuna. Makuuhuone on nyt vallattu kokonaisuudessaan ja Renakin on myöntynyt uuteen tilanteeseen. Turvallisempaa onkin antaa pentujen temmeltää lattialla, kuin antaa niiden kerta toisensa jälkeen tömähdellä lattialle pentulaatikon laidan yli.

Sen verran Rena kantaa huolta, että kiirehtii aina väliin, kun pentu lähestyy portilla partioivaa Rantia - oli sitten kummalla puolella porttia tahansa. Peitin lapsiportin lakanalla, kun - iik, apua - totesin pennun mahtuvan vielä portin raoista läpi! Eipä tarvitse enää Renankaan olla portinvartijan vartijana.

Ja tottahan uutena asiana pentujen elämään on tullut myös kiinteän ruuan syönti. Jauheliha-munankeltuainen -seos uppoaa jokaiseen vauhdilla. Ne söisivät varmasti lautaseltakin, mutta olen syöttänyt vielä kädestä - koska se on hauskaa! Tuleepa samalla vahvistettua kontaktia ihmiseen.

Pennut ovat kasvaneet muutaman viime päivän aikana hurjaa vauhtia. Ne ovat saman kokoisia kuin R-pennut samassa iässä - aika pelottavaa... ;-)

1978911.jpg

Nyt ollaan jo näin isoja...

1978912.jpg